Top ad
Top ad
Τι είναι το Mommy Makeover; article cover image

Τι είναι το Mommy Makeover;

24|11|2022

Καθώς τα αισθητικά προβλήματα μιας γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη αυξάνονται, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό αναλαμβάνει να τα αντιμετωπίσει με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

H γέννηση ενός παιδιού είναι μία αξέχαστη εμπειρία στη ζωή μιας γυναίκας. Σε κάποιες, όμως, περιπτώσεις, η εγκυμοσύνη μπορεί να έχει επιπτώσεις στο σώμα, τέτοιες που η δίαιτα (διατροφή) και η σωματική άσκηση δεν είναι αρκετές για να το βοηθήσουν να επανέλθει. Για τις γυναίκες που θέλουν να επιστρέψει το σώμα τους στην κατάσταση που ήταν πριν από την εγκυμοσύνη, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα Mommy Makeover.

Η κύηση, ο θηλασμός και οι διακυμάνσεις του βάρους έχουν άμεσο αντίκτυπο στις περιοχές του στήθους και της κοιλιάς. Όταν μία γυναίκα γίνεται μητέρα, το τμήμα του σώματός της που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, και επομένως τις περισσότερες αλλαγές, είναι ο κολπικός σωλήνας.

Η διάταση των τοιχωμάτων του μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση, αλλάζοντας για πάντα το μέγεθος, το σχήμα και την εμφάνισή του. Πολλές φορές, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μειωμένη ικανοποίηση στις επαφές για τη νέα μαμά.

Οι πολύωροι τοκετοί, οι επισιοτομές, οι ρήξεις και οι τραυματισμοί στον τοκετό μπορούν, επίσης, να επηρεάσουν την αισθητική των γυναικείων εξωτερικών οργάνων.

Τι είναι το Mommy Makeover

Το Mommy Makeover περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεραπειών, χειρουργικών και μη, που σκοπό έχουν την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Θεραπείες που αντιστρέφουν πολλές από τις αλλαγές που επιφέρει η εγκυμοσύνη.

Το Mommy Μakeover που προσφέρει το Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ μπορεί να περιλαμβάνει κολποπλαστική, χειλεοπλαστική, περινεοπλαστική, καθώς επίσης και θεραπείες κολπικής αναζωογόνησης με Laser ή ραδιοσυχνότητες (RF) για τις γυναίκες που εμφανίζουν κολπική ξηρότητα ενώ θηλάζουν. Η κολπική αναζωογόνηση με Laser ή ραδιοσυχνότητες (RF) είναι η διαδικασία – «σήμα κατατεθέν» του αναπτυσσόμενου τομέα της αισθητικής γυναικολογίας.

Παρέχει ελεγχόμενη ενέργεια στους ιστούς της περιοχής, ενεργοποιώντας την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου, ένα απαραίτητο συστατικό για την υγεία των κυττάρων. Αποτελεί θεραπευτική επιλογή για την κολπική ατροφία και μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν συμπτώματα, όπως η κολπική ξηρότητα, η κολπική δυσφορία, η επώδυνη επαφή, οι συχνές κολπίτιδες και πολλά άλλα.

Η κολποπλαστική είναι μία επέμβαση που στοχεύει στη σύσφιξη του κολπικού σωλήνα. Δεν είναι αισθητικού χαρακτήρα, αλλά δίνει λύση σε λειτουργικά ζητήματα. Προσφέρει ενδυνάμωση των εσωτερικών και εξωτερικών δομών του κόλπου, ενισχύοντας τον μυϊκό τόνο. Ο τοκετός και η φυσιολογική διαδικασία γήρανσης μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση δομών, όπως τα μικρά ή μεγάλα χείλη, η κλειτορίδα και το περίνεο.

Η χειλεοπλαστική, σε αυτή την περίπτωση, είναι μία επέμβαση 1-2 ωρών που έχει σχεδιαστεί για να σμιλεύει τις εξωτερικές δομές του κόλπου, μειώνοντας και/ή αναδιαμορφώνοντας τα μεγάλα ή ανομοιόμορφα χείλη. Η χειλεοπλαστική μπορεί να προσφέρει αισθητικά μια πιο νεανική εμφάνιση στο πιο ευαίσθητο σημείο του σώματος της γυναίκας.

To Mommy Makeover περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων και θεραπειών, ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους κάθε γυναίκας. Ίσως το πρώτο σημείο που οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούν μία αλλαγή στο σώμα τους, μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, είναι στην εμφάνιση του στήθους τους.

Είτε αφορά χαλάρωση ή αύξηση του μεγέθους των μαστών, το Mommy Makeover μπορεί να βοηθήσει να πετύχουμε την εμφάνιση που επιθυμεί κάθε γυναίκα, προσαρμόζοντας τις διαδικασίες σε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα σε εκείνη.

Μετά την εγκυμοσύνη, είναι επίσης συχνή η απώλεια του τόνου των κοιλιακών μυών, όπως και του διαχωρισμού τους, ενώ δεν είναι λίγες οι γυναίκες εκείνες που αναφέρουν επίμονα αποθέματα λίπους στην κοιλιά, τους γλουτούς, τα χέρια και τους μηρούς. Οι περιπτώσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν με λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική με ταυτόχρονη αφαίρεση του περιττού δέρματος.

Το Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ συνεργάζεται συχνά με πλαστικούς χειρουργούς για όλες τις ανάγκες για πλαστική χειρουργική του προγράμματος Mommy Makeover.

Λιποαναρρόφηση, αποκατάσταση μαστών, κοιλιοπλαστική είναι κάποιες από τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται από την απόλυτα εξειδικευμένη ομάδα του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο συνδυασμός των επεμβάσεων και θεραπειών του Mommy Makeover μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα, με μια περίοδο αποκατάστασης.

Στο Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ χρησιμοποιούμε τη βοήθεια της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των περιοχών που η άσκηση και η διατροφή από μόνες τους δεν είναι αρκετές. Η θεραπεία για κάθε γυναίκα εξατομικεύεται. Στοχεύοντας διαφορετικές περιοχές (χέρια, μηρούς, κοιλιά) καταστρέφουμε τα κύτταρα λίπους. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι η σύσφιξη. Αυξάνοντας τη θερμοκρασία των κυττάρων, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνεται ο μυϊκός τόνος.

Επιπλέον, προσφέρονται θεραπείες για την αντιμετώπιση ραγάδων, ευρυαγγειών, πανάδων και αποκατάστασης ουλών.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω τις θεραπείες του Mommy Makeover

Θα πρέπει η γυναίκα να έχει αναρρώσει πλήρως από τον τοκετό και να έχει το στήθος σταθεροποιηθεί μετά τον θηλασμό. Επίσης, κάποιες επεμβάσεις δεν συνιστώνται παρά μόνο αφού έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία οικογένειας. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να ακολουθήσουν τις διαδικασίες του Mommy Makeover όταν τα παιδιά μεγαλώσουν. Άλλες πάλι επιλέγουν να το κάνουν νωρίτερα ηλικιακά, για να μπορούν να ανακάμψουν πιο εύκολα από τυχόν επέμβαση.

Ποιες γυναίκες είναι ιδανικές υποψήφιες για Mommy Makeover;

Υποψήφιες για Mommy Makeover είναι οι γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους, επαναφέροντας τους μαστούς, διορθώνοντας ουλές και ραγάδες, απομακρύνοντας περιοχές λίπους σε μέση, κοιλιά, χέρια και μηρούς. Ιδανική υποψήφια είναι η γυναίκα που έχει ολοκληρώσει τη δημιουργία οικογένειας και δεν έχει κάποια πάθηση που μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία επούλωσης. Επίσης, δεν θα πρέπει να θηλάζει, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Μπορεί το Mommy Makeover να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή

Η απάντηση είναι ναι. Το Mommy Makeover προσφέρει πολλές αποδεδειγμένες επιλογές για τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίησης. Η κολπική αναζωογόνηση με Laser ή ραδιοσυχνότητες (RF) προκαλεί σύσφιξη του κόλπου, ενισχύοντας την αίσθηση και για τους δύο συντρόφους. Μία άλλη αποτελεσματική θεραπεία είναι η μεσοθεραπεία κόλπου, με την έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP) στην κλειτορίδα και το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου που ενισχύει τη ροή του αίματος και βελτιώνει την αίσθηση στην επαφή, χωρίς χειρουργική επέμβαση και χωρίς παρενέργειες.

Σωτήρης Τρομπούκης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Υπεύθυνος Τμήματος Αισθητικής Γυναικολογίας ΙΑΣΩ

Share

Σχόλια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ|ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ

Title ad
Τα αντισυλληπτικά χάπια προκαλούν στειρότητα. Μύθος ή Αλήθεια; cover image

Τα αντισυλληπτικά χάπια προκαλούν στειρότητα. Μύθος ή Αλήθεια;

  Ο Γυναικολόγος Υποβοηθούμενης Αναπαραγώγης, κ. Δημήτρης Μιχαλάκης, συνεργάτης την κλινικής Embryolab, μας λύνει την απορία για τα αντισυλληπτικά χάπια και τη…

διάβασε περισσότερα
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων; cover image

Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;

Τα τελευταία 50 χρόνια ο αριθμός των σπερματοζωαρίων στους άνδρες έχει μειωθεί κατά 50% στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία…

διάβασε περισσότερα
Έρπητας Ζωστήρας – συμπτώματα, θεραπεία και το νέο εμβόλιο cover image

Έρπητας Ζωστήρας – συμπτώματα, θεραπεία και το νέο εμβόλιο

Η Παθολόγος, κα Μαρία Γούτου μιλάει στο παρακάτω βίντεο για τον Έρπητα Ζωστήρα και το νέο εμβόλιο που κυκλοφορεί. ΓΟΥΤΟΥ ΜΑΡΙΑ  

διάβασε περισσότερα
Τι είναι το μελάνωμα; cover image

Τι είναι το μελάνωμα;

Το μελάνωμα ή αλλιώς κακοήθης όγκος των μελανοκυττάρων αποτελεί την τρίτη συχνότερη και πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος παγκοσμίως. Όσον αφορά στη συχνότητα προηγούνται το…

διάβασε περισσότερα
Βιολογικός τραχανάς με γάλα κατσίκας, μπολονέζ cover image

Βιολογικός τραχανάς με γάλα κατσίκας, μπολονέζ

Ο Executive Chef, Κυριάκος Μελάς μας δίχνει στο βίντεο πώς να κάνουμε βιολογικό τραχανά με γάλα κατσίκας, Μπολονέζ! Αδιαμφισβήτητα τα μακαρόνια με…

διάβασε περισσότερα
FrezyLac – Βιολογική Βρώμη ολικής άλεσης με γάλα, μήλο και βανίλια cover image

FrezyLac – Βιολογική Βρώμη ολικής άλεσης με γάλα, μήλο και βανίλια

Κρέμα με βρώμη βιολογικής καλλιέργειας, με βιολογικό γάλα, μήλο βιολογικής καλλιέργειας και φυσική βανίλια για βρέφη από τον 6ο μήνα. Πλούσια σε…

διάβασε περισσότερα
Blueberries cover image

Blueberries

Τα blueberries, μικρά και θαυματουργά, είναι μία υπερτροφή γεμάτη αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ και φλαβονοειδή, που βοηθούν στην…

διάβασε περισσότερα
Κακή διατροφή για 1 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα – Υπέρβαρα 1 στα 5 [μελέτη] cover image

Κακή διατροφή για 1 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα – Υπέρβαρα 1 στα 5 [μελέτη]

Λανθασμένο διατροφικό μοντέλο ακολουθεί ένα στα δέκα Ελληνόπουλα, με αποτέλεσμα ένα στα πέντε να είναι υπέρβαρο και ένα στα δώδεκα παχύσαρκο. Τα…

διάβασε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ|ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ

Title ad
Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» cover image

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, η παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου…

διάβασε περισσότερα
Διάλεξη για το ρόλο της αξονικής εντερογραφίας στη διάγνωση των παθήσεων του λεπτού εντέρου cover image

Διάλεξη για το ρόλο της αξονικής εντερογραφίας στη διάγνωση των παθήσεων του λεπτού εντέρου

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνεχίζει τις καθιερωμένες επιστημονικές διαλέξεις στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2023-2024, που θα πραγματοποιηθούν τόσο διαδικτυακά, όσο και με…

διάβασε περισσότερα
Αφρικανική σκόνη: Πώς να προφυλαχθείτε – Τα μέτρα που συστήνουν οι πνευμονολόγοι cover image

Αφρικανική σκόνη: Πώς να προφυλαχθείτε – Τα μέτρα που συστήνουν οι πνευμονολόγοι

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, η αφρικανική σκόνη που επηρεάζει την Ελλάδα είναι ένα σχετικά συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα όταν οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν…

διάβασε περισσότερα
Φροντιστήριο Υπερηχογραφίας – “3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  Point of Care Ultrasonography (POCUS)” cover image

Φροντιστήριο Υπερηχογραφίας – “3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Point of Care Ultrasonography (POCUS)”

Η Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών – Βαριάς Νόσου και η Κλινική Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Τμήματος…

διάβασε περισσότερα
10ο Επιστημονικό Συμπόσιο “Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο” cover image

10ο Επιστημονικό Συμπόσιο “Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο”

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία “Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο”, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας, διοργανώνουν…

διάβασε περισσότερα
ABO webinar | ”RECENT ADVANCES IN THE BIOLOGY OF BREAST CANCER” cover image

ABO webinar | ”RECENT ADVANCES IN THE BIOLOGY OF BREAST CANCER”

The educational webinars “Academy of Breast Oncology – ABO”are dedicated to the breast cancer biology, diagnosis and management and they are organized by breast cancer…

διάβασε περισσότερα
Masterclass on Tumor Biomarkers cover image

Masterclass on Tumor Biomarkers

Το Ερευνητικό & Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Κλινικής Ογκολογίας, διοργανώνει στις 4-5 Ιουλίου 2024, Masterclass on Tumor Biomarkers στο ξενοδοχείο Golden Age στην Αθήνα.Κλειστό…

διάβασε περισσότερα
9ο Συνέδριο Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας cover image

9ο Συνέδριο Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας

Το 9ο Συνέδριο Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας στις 25 & 26 Μαΐου, 2024, θα πραγματοποιηθεί…

διάβασε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ|ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ

Title ad
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΕΡΗ | ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ – ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ cover image

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΕΡΗ | ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ – ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Η κα Κατερίνα Καμπέρη είναι Οδοντίατρος – Στοματικός Χειρουργός και έχει το ιδιωτικό της ιατρείο στην οδό Κοντοπούλου 4, Αγία Παρασκευή στην…

διάβασε περισσότερα
ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ | ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ cover image

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ | ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Ο Χειρουργός Οδοντίατρος Ελευθέριος Καφετζής έχει το ιατρείο του στη Λεωφόρο Καλαμακίου 18, στον Άλιμο Αττικής. Το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου είναι…

διάβασε περισσότερα
ΑΝΔΡΟΒΙΤΣΑΝΕΑ ΠΕΓΚΥ | ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ cover image

ΑΝΔΡΟΒΙΤΣΑΝΕΑ ΠΕΓΚΥ | ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

  Η κα Πέγκυ Ανδροβιτσανέα είναι Οδοντίατρος με έδρα την Αθήνα στην οδό Ιωαννίνων 18.   Υπηρεσίες/Θεραπείες Εξειδικευμένη Προσθετική, Εφαρμογές Χειρουργικού LaserSoft…

διάβασε περισσότερα
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ cover image

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  Ο κ. Αναγνωστάκος Κωνσταντίνος είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με έδρα τον Γέρακα Αττικής, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 69 και παράλληλα από τον…

διάβασε περισσότερα
Βιολογικός τραχανάς με γάλα κατσίκας, μπολονέζ cover image

Βιολογικός τραχανάς με γάλα κατσίκας, μπολονέζ

Ο Executive Chef, Κυριάκος Μελάς μας δίχνει στο βίντεο πώς να κάνουμε βιολογικό τραχανά με γάλα κατσίκας, Μπολονέζ! Αδιαμφισβήτητα τα μακαρόνια με…

διάβασε περισσότερα
FrezyLac – Βιολογική Βρώμη ολικής άλεσης με γάλα, μήλο και βανίλια cover image

FrezyLac – Βιολογική Βρώμη ολικής άλεσης με γάλα, μήλο και βανίλια

Κρέμα με βρώμη βιολογικής καλλιέργειας, με βιολογικό γάλα, μήλο βιολογικής καλλιέργειας και φυσική βανίλια για βρέφη από τον 6ο μήνα. Πλούσια σε…

διάβασε περισσότερα
Frezyderm Baby Line cover image

Frezyderm Baby Line

Η Frezyderm Baby Line, η πιο ολοκληρωμένη σειρά βρεφικής περιποίησης, ετοιμάζει το μωράκι σου για τον πιο όμορφο υπνάκο, καθαρίζοντας και ενυδατώνοντας…

διάβασε περισσότερα
Hair Force, No Loss! Πρόληψη & αντιμετώπιση της τριχόπτωσης cover image

Hair Force, No Loss! Πρόληψη & αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση αφορά και τους δύο. Το ίδιο και η πρόληψή της. Hair Force Shampoo Women, Men και Hair Force Lotion Extra…

διάβασε περισσότερα
Side ad
Side ad
Side ad
Side ad
Side ad