Top ad
Top ad
Ακτινοθεραπεία: Ανώδυνη, αόρατη και αναίμακτη θεραπεία article cover image

Ακτινοθεραπεία: Ανώδυνη, αόρατη και αναίμακτη θεραπεία

20|06|2024

Γράφουν οι: Κώστας Κάππας, Ομ. Καθηγητής Ακτινοφυσικής και Βασιλική Σόφτα, Δρ. Ακτινοφυσικής.

Κλινική “Ευτύχιος Πατσίδης

 

Έφτασε πλέον ο καιρός να ξεκινήσω την ακτινοθεραπεία μου. Αυτό με γεμίζει αισιοδοξία, διότι αποτελεί ένα πολύ δραστικό αντινεοπλασματικό όπλο, με το οποίο, έχουν θεραπευθεί εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.

Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, ο γραμμικός επιταχυντής, στοχεύει με μεγάλη ακρίβεια και εξολοθρεύει με ακτινοβολία, τα καρκινικά κύτταρα.

Ο γιατρός μου (ο Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος), μού είπε ότι για να φτάσουν οι ακτίνες μέχρι τον όγκο, θα πρέπει να περάσουν από το δέρμα και από τους υγιείς ιστούς, που μεσολαβούν μεταξύ του δέρματος και του όγκου. Αυτό όμως δεν πρέπει καθόλου να με ανησυχεί, καθώς τα υγιή κύτταρα του σώματός μου είναι πολύ πιό ανθεκτικά από τα καρκινικά στην ακτινοβολία. Επίσης, η συνολική δόση ακτινοβολίας που προγραμματίστηκε για την περίπτωσή μου, θα δοθεί τμηματικά (καθημερινά μικρή δόση ακτινοβολίας, για λίγες εβδομάδες) επιτρέποντας έτσι στα υγιή κύτταρα να αναγεννηθούν, σε αντίθεση με τα καρκινικά.

Στο πρώτο ραντεβού μου στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, ο γιατρός μελετά τον φάκελο μου, για να ορίσει ακριβώς την περιοχή που θα ακτινοβολήσει. Στην συνέχεια με πάνε στον εξομοιωτή (ειδικό αξονικό τομογράφο) για να καθορίσουν  οι γιατροί τα στοιχεία της θεραπείας μου.

 

Στον γραμμικό επιταχυντή θα πρέπει να τοποθετούμαι στην ίδια ακριβώς θέση στην οποία είχα τοποθετηθεί στον εξομοιωτή και να παραμένω ακίνητη κάθε φορά. Σε κάποιες περιπτώσεις κατασκευάζεται μια μαλακή πλαστική μάσκα, ειδική για εμένα, αποκλειστικά στο σχήμα και στο μέγεθός της περιοχής της βλάβης  (π.χ. για την ακτινοβόληση εγκεφάλου ή λάρυγγα).  Την μάσκα θα πρέπει να την φοράω σε κάθε συνεδρία ώστε να προλαμβάνει μικρές δικές μου ακούσιες κινήσεις και να διασφαλίζεται ότι θα ακτινοβοληθεί με ακρίβεια ο όγκος. Μέσω της μάσκας μπορώ να βλέπω και να αναπνέω κανονικά, διότι διαθέτει ειδικές μικρές τρυπούλες και δεν μου προκαλεί δυσφορία.

Αυτή η αρχική αξονική τομογραφία ακτινοθεραπείας, χρησιμεύει για να σχεδιάσει ο γιατρός μου:

α) Τον όγκο (εάν δεν έχω χειρουργηθεί) ή την περιοχή όπου ήταν αρχικά ο όγκος και τον αφαίρεσε ο χειρουργός.

β) Τα υγιή όργανα που βρίσκονται κοντά στον όγκο και πρέπει να προστατευτούν.

Επίσης, για να υπολογίσει ο ακτινοφυσικός μου, από ποιες πλευρές του σώματος θα εισέλθει η δέσμη ακτινοβολίας και την κατάλληλη δόση που πρέπει να χορηγηθεί στον όγκο, χωρίς να έχω μελλοντικά παρενέργειες στα γύρω υγιή όργανα.

Κοινός σκοπός και του γιατρού και του ακτινοφυσικού είναι να κτυπήσουν τον όγκο, να ζήσω πολύ, ενώ παράλληλα να μην έχω παρενέργειες και να συνεχίσω να ζω ποιοτικά την ζωή μου.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας μου, οι τεχνολόγοι – ακτινολόγοι δεν με αφήνουν από τα  μάτια τους. Με παρατηρούν μέσω κάμερας και εάν χρειαστώ κάτι μπορώ να τους καλέσω. Το μηχάνημα είναι ανοικτό και δεν με αγγίζει καθόλου, ενώ η ακτινοβολία είναι αόρατη και δεν νιώθω κάτι την ώρα που ακτινοβολούμαι.

Η ακτινοβολία δίνεται συνήθως μία φορά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα και κάθε φορά αρκούν 10 με 15 λεπτά. Από αυτά τα 10 – 15 λεπτά, η ίδια η ακτινοβόληση διαρκεί συνήθως 2 – 4 λεπτά μόνο.  Ο υπόλοιπος χρόνος, εκτός από την είσοδό μου και την έξοδό μου από τον θάλαμο θεραπείας, διατίθεται αποκλειστικά σε κάτι πολύ σημαντικό: στο να τοποθετηθώ στην κατάλληλη θέση στο κρεββάτι θεραπείας. Πρέπει να είναι η ίδια ακριβώς θέση με την αρχική αξονική σχεδιασμού.

Τώρα βρίσκομαι μπροστά στην θύρα του θαλάμου θεραπείας, καθώς ήρθε η σειρά μου, για την πρώτη θεραπευτική συνεδρία. Όπως με ενημέρωσε ο γιατρός μου, προγραμματίστηκαν για εμένα 30 συνεδρίες (ο αριθμός ποικίλει από ασθενή σε ασθενή, ανάλογα με την πάθηση). Είναι Δευτέρα πρωί και υπολογίζω ότι θα απαιτηθούν ακριβώς 6 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η θεραπεία μου. Μετά από την κάθε συνεδρία (κάθε ακτινοβόληση) μπορώ να έρθω σε επαφή με εγκύους και μικρά παιδιά, διότι δεν ακτινοβολώ το περιβάλλον.

…βρίσκομαι κιόλας στην πέμπτη συνεδρία, είναι Παρασκευή και τα πράγματα πάνε καλά. Ήδη από την τρίτη συνεδρία δεν νιώθω άγχος ή σφίξιμο. Δεν καταλαβαίνω τις ακτίνες που μπαίνουν στο σώμα μου. Όχι μόνο είναι αόρατες αλλά και δεν τις αισθάνομαι. Παρ’ όλα αυτά, ξεριζώνουν αργά και μεθοδικά τον καρκίνο.

Ο γιατρός μου με ενημέρωσε επίσης ότι υπάρχει περίπτωση να προκύψουν μικρές παρενέργειες της ακτινοβολίας και ποιες είναι αυτές. Αυτές υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου και την εφαρμογή των οδηγιών του γιατρού.

Η ίδια, από μόνη μου, παίρνω προφυλάξεις. Τρέφομαι σωστά, πίνω νερό και αποφεύγω το κάπνισμα – αλκοόλ. Κάνω σύντομες βόλτες στην παραλία ή σε πάρκα, επαφές και παρέα με φίλους.

Κάθε τόσο με βλέπει ο γιατρός μου, ελέγχοντας την πορεία της θεραπείας μου. Όπως μου είπε, μόλις ολοκληρωθούν οι συνεδρίες, θα συνεχίσει να με βλέπει. Σε καθορισμένα διαστήματα θα χρειαστεί να κάνω αιματολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις, τις οποίες θα μου συνταγογραφεί ο ίδιος και θα τις ελέγχει.

Εάν τα ακολουθήσω όλα αυτά με προσοχή και χωρίς άγχος, θα βοηθήσω σημαντικά το έργο της επιστημονικής ομάδας που με φροντίζει. Είναι οι σύμμαχοι και συνοδοιπόροι μου.

 

Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Γενικής Κλινικής “Ευτύχιος Πατσίδης”

Το Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας της Γενικής Κλινικής “Ευτύχιος Πατσίδης” είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα Κέντρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Συνδυάζει την ποιότητα και την τεχνολογική αρτιότητα του εξοπλισμού με το πάθος, τις ειδικές γνώσεις και την εμπειρία του προσωπικού, το οποίο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει θεραπευτικά το μέγιστο των περιπτώσεων κακοήθων νεοπλασιών. Οι επιστήμονές μας συνεργάζονται στενά με όλες τις εμπλεκόμενες στην Ογκολογία ειδικότητες, για τον συντονισμό της πλέον κατάλληλης και εξατομικευμένης θεραπείας και φροντίδας για τον ασθενή με νεοπλασία.

Οι εφαρμοζόμενες σύγχρονες καθοδηγούμενες από εικόνα/συνεδρία (daily  IGRT) ακτινοθεραπευτικές τεχνικές (3D-CRT, IMRT, VMAT) παρέχουν με ακρίβεια καθορισμένες και βαθμονομημένες δόσεις ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας στον όγκο-στόχο, καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα ενώ ταυτόχρονα προφυλάσσουν με ασφάλεια τους υγιείς ιστούς, περιμετρικά της νεοπλασίας.

Οι θεραπευτικές αυτές τεχνικές βασίζονται στα παγκοσμίως τελευταία μοντέλα Γραμμικού Επιταχυντή HALCYON και Συστήματος Σχεδιασμού Θεραπείας ECLIPSE της VARIAN και του Αξονικού Τομογράφου-Εξομοιωτή SOMATOM Go Sim της SIEMENS. Ο εξοπλισμός εκτός της ακρίβειας, παρέχει άνεση στην τοποθέτηση του ασθενούς και κυρίως εκπληκτική ταχύτητα στην λήψη εικόνας και παροχής δόσης στον ασθενή, μηδενίζοντας κάθε πιθανή δυσφορία.

Η ποιότητα και η ασφάλεια της θεραπείας κάθε ασθενούς, διασφαλίζεται μέσω μίας σειράς διαδικασιών οι οποίες δεν επιτρέπουν την παροχή θεραπευτικής δόσης εάν δεν ικανοποιηθεί μία σειρά εξειδικευμένων ελέγχων. Οι διαδικασίες και οι ποιοτικοί αυτοί έλεγχοι πραγματοποιούνται μέσω του τελευταίου μοντέλου διαχείρισης ασθενούς ARIA και καταγράφονται ηλεκτρονικά.

Ενδεικτικές αντιμετωπίσημες νεοπλασίες

Ενδεικτικές νεοπλασίες οι οποίες αντιμετωπίζονται στο Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας της Γενικής Κλινικής “Ευτύχιος Πατσίδης”:

 • μαστού
 • κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκέφαλος, σπονδυλική στήλη)
 • ενδοκρινών αδένων (υπόφυση, θυρεοειδής, επινεφρίδια)
 • γαστρεντερικού συστήματος (φάρυγγας, οισοφάγος, στόμαχος, πάγκρεας, χοληφόρα, παχύ έντερο, ορθό, πρωκτός)
 • ουροποιογεννητικού συστήματος (νεφροί, ουρητήρες, ουροδόχος κύστη, προστάτης, πέος, όρχεις)
 • γυναικολογικού συστήματος (ωοθήκες, μήτρα, τράχηλος μήτρας, κόλπος, αιδοίο)
 • κεφαλής και τραχήλου (ρινοφάρυγγας, στοματοφάρυγγας, υποφάρυγγας, ρινική κοιλότητα και παραρρίνιοι κόλποι, στοματική κοιλότητα, λάρυγγας, σιελογόνοι αδένες)
 • πνεύμονος
 • αιμοποιητικού συστήματος (λέμφωμα, λευχαιμία, μυέλωμα)
 • δέρματος (ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, μελάνωμα)
 • οφθαλμολογίας (κογχικοί όγκοι)
 • παιδιατρικής
 • σαρκωμάτων (οστών, μαλακών μορίων)

Υπεύθυνος Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος:

τ. Επ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Ιωάννης Τζιτζίκας
Υπεύθυνος Ακτινοφυσικής – Ακτινοπροστασίας:
Ομ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Κώστας Κάππας

Επικοινωνία

Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας

 

 

Ετικέτες

Share

Σχόλια

Εγγραφή
Ειδοποίησέ με για
guest
0 Σχόλια
Σχόλια γραμμής
Δες όλα τα σχόλια
Side ad
Side ad
Side ad
Side ad

ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ|ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ

Title ad
Τρίξιμο Δοντιών στον Ύπνο: Αίτια & Αντιμετώπιση cover image

Τρίξιμο Δοντιών στον Ύπνο: Αίτια & Αντιμετώπιση

Ορισμός Το τρίξιμο των δοντιών ονομάζεται βρουξισμός ή βρυγμός κατά την ιατρική ορολογία. Ο βρουξισμός είναι η κατάσταση κατά την οποία παρατηρείται…

διάβασε περισσότερα
Εξωσωματική γονιμοποίηση: φρέσκο σπέρμα ή παγωμένο; cover image

Εξωσωματική γονιμοποίηση: φρέσκο σπέρμα ή παγωμένο;

  Ο Αχιλλέας Παπαθεοδώρου, PhD, MMedSc, Sr Kλινικός Eμβρυολόγος, Διευθυντής Εργαστηρίων Embryolab, μιλάει για τους μύθους και αλήθειες στην εξωσωματική γονιμοποίηση.   https://www.thedoctor.gr/wp-content/uploads/2024/07/ssstik.io_@embryolab_1721146258282.mp4…

διάβασε περισσότερα
Διεθνές ιατρικό εκπαιδευτικό κέντρο στη Λάρισα cover image

Διεθνές ιατρικό εκπαιδευτικό κέντρο στη Λάρισα

Του Θεόφιλου Καραχάλιου,καθηγητή Ορθοπαιδικής, διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής ΠΓΝΛ, πρoέδρου Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι το τρίτο σε…

διάβασε περισσότερα
Τι πρέπει να προσέχουν οι Καρδιοπαθείς το καλοκαίρι cover image

Τι πρέπει να προσέχουν οι Καρδιοπαθείς το καλοκαίρι

Κοχιαδάκης Γεώργιος Καθηγητής Καρδιολογίας Παν/μιου Κρήτης  Τους θερινούς μήνες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αντιμετωπίζουμε συχνά το πρόβλημα της υψηλής…

διάβασε περισσότερα
Ποιες τροφές ρίχνουν το σάκχαρο; cover image

Ποιες τροφές ρίχνουν το σάκχαρο;

Πολύ συχνά ακούμε ότι ορισμένες τροφές αυξάνουν το σάκχαρο, ενώ ορισμένες άλλες πιθανά βοηθούν στη μείωσή του. Το σάκχαρο του αίματος είναι…

διάβασε περισσότερα
Πώς να φτιάξεις την τέλεια σαλάτα σε βάζο! cover image

Πώς να φτιάξεις την τέλεια σαλάτα σε βάζο!

Γράφει η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Αναστασία Καραντούνη. Συνεχώς ψάχνω να βρω εύκολες και γευστικές λύσεις για γεύματα τώρα το καλοκαίρι και τι…

διάβασε περισσότερα
Τι είναι η Πυθαγόρειος διατροφή; cover image

Τι είναι η Πυθαγόρειος διατροφή;

Η Πυθαγόρειος Διατροφή, όπως υποδεικνύει και το όνομα της, έχει τις ρίζες της στον Πυθαγόρα, το διάσημο φιλόσοφο, μαθηματικό και γεωμέτρη της αρχαιότητας.…

διάβασε περισσότερα
Συναρπαστικές γνώσεις και αλήθειες για τα σταφύλια που πιθανόν δεν γνωρίζετε cover image

Συναρπαστικές γνώσεις και αλήθειες για τα σταφύλια που πιθανόν δεν γνωρίζετε

Τα σταφύλια ήταν πιθανώς το πρώτο φρούτο που «εξημερώθηκε» από τον άνθρωπο, πριν από περίπου 11.000 χρόνια Αν και πολλές φορές δεν…

διάβασε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ|ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ

Title ad
Σάλος στην Ελβετία με την “σαρκοφάγο ευθανασίας”: Πώς λειτουργεί cover image

Σάλος στην Ελβετία με την “σαρκοφάγο ευθανασίας”: Πώς λειτουργεί

Η ευθανασία παραμένει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα παγκοσμίως, με νέες εξελίξεις να διαμορφώνουν συνεχώς τη συζήτηση. Μια τέτοια εξέλιξη είναι το Sarco Pod,…

διάβασε περισσότερα
Ιός Δυτικού Νείλου: Νέα κρούσματα του ιού σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο δύο άτομα cover image

Ιός Δυτικού Νείλου: Νέα κρούσματα του ιού σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο δύο άτομα

Έξι νέα κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου, με δύο άτομα να καταλήγουν στο νοσοκομείο, διεγνώσθησαν αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό…

διάβασε περισσότερα
Αυτοί είναι οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι Διοικητές ανά Υγειονομική Περιφέρεια cover image

Αυτοί είναι οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι Διοικητές ανά Υγειονομική Περιφέρεια

Το Α.Σ.Ε.Π. γνωστοποίησε ότι, στο πλαίσιο της Α.Π: Γ4β/Γ.Π.οικ.69377/29.12.2023 (1ΥΠΕΑΡΧΩΝ/2023, ΑΔΑ: 9ΝΞ5465ΦΥΟ-ΣΡ3) πρόσκλησης εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Στελεχών, ολοκλήρωσε τις…

διάβασε περισσότερα
Κολπική μαρμαρυγή: κλινική σημασία και σύγχρονη αντιμετώπιση cover image

Κολπική μαρμαρυγή: κλινική σημασία και σύγχρονη αντιμετώπιση

Την  Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί η Επιστημονική Διάλεξη του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ, με…

διάβασε περισσότερα
1ο Σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Κλινική Ογκολογία – Princeps ars Medendi cover image

1ο Σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Κλινική Ογκολογία – Princeps ars Medendi

To Ιατρικό Δίλημμα | Διεθνής Ιατρική Εταιρεία Έρευνας & Εκπαίδευσης, διοργανώνει το “1ο Σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Κλινική Ογκολογία – Princeps ars Medendi”,…

διάβασε περισσότερα
2ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας cover image

2ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία συνδιοργανώνει με τη Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου το 2ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας στις 30 Οκτωβρίου-03 Νοεμβρίου 2024 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα.

διάβασε περισσότερα
3rd Style Italiano Endodontics International Congress cover image

3rd Style Italiano Endodontics International Congress

On behalf of the Organizing Committee we would like to invite you to the 3rd Style Italiano Endodontics International Congress in Greece to be held in Athens, Greece in 28-29…

διάβασε περισσότερα
Eτήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής 2024 cover image

Eτήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής 2024

Το Eτήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής των Νοσοκομείων ΜΗΤΕΡΑ και Metropolitan του ομίλου HHG, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα , στις 19-20 Οκτωβρίου 2024.   περισσότερα…    

διάβασε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ|ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ

Title ad
ΤΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ | ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ cover image

ΤΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ | ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Ο Αθανάσιος Τσιαμπαλής είναι Καρδιολόγος με έδρα τα Τρίκαλα και το ιδιωτικό του ιατρείο είναι στην οδό Κολοκοτρώνη 18. Τηλ. 2431076444  &…

διάβασε περισσότερα
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ | ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ cover image

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ | ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Περικλής Καραϊσκάκης είναι Πλαστικός Χειρουργός και έχει το ιδιωτικό του ιατρείο στην οδό, Λώρη Μαργαρίτη 5, στη Θεσσαλονίκη. Τηλ. 2310220262  Email:…

διάβασε περισσότερα
ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ cover image

ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ

Ο Νικόλαος Ανυφαντής είναι Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος με έδρα την Αττική. Το (Α’ ιατρείο) είναι στην Κηφισιά, στις οδούς Κολοκοτρώνη 1 &…

διάβασε περισσότερα
ΛΙΟΤΗΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ | ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ cover image

ΛΙΟΤΗΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ | ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ

Η Δέσποινα Λιοτήρη είναι Αναισθησιολόγος με έδρα τη Λάρισα και συνεργάζετε με το Ιασώ Θεσσαλίας. Τηλ.6947941422 | Email: deppieliotiri@gmail.com Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα…

διάβασε περισσότερα
CRILEN - Η αντικουνουπική προστασία από τη Frezyderm cover image

CRILEN - Η αντικουνουπική προστασία από τη Frezyderm

#frezyderm, #crilen, #αντικουνουπικό

διάβασε περισσότερα
SUN SCREEN CREAM-TO-POWDER SPF 50+ και SUN SCREEN FLUID-TO-POWDER SPF 50+ cover image

SUN SCREEN CREAM-TO-POWDER SPF 50+ και SUN SCREEN FLUID-TO-POWDER SPF 50+

#frezyderm, #sun screen cream to powder spf 50+, #sun screen fluid to powder spf 50+, #αντηλιακό

διάβασε περισσότερα
SUN SCREEN ON THE MOVE SPF 50 cover image

SUN SCREEN ON THE MOVE SPF 50

#frezyderm, #sun screen on the move, #αντηλιακό

διάβασε περισσότερα
ABD REFORM cover image

ABD REFORM

#frezyderm, #κρέμα σώματος, #σύσφιξη, #δέρμα

διάβασε περισσότερα
Side ad
Side ad
Side ad
Side ad