Γλυκοπατάτα, αυτό το πολύ πλούσιο σε άμυλο και σάκχαρα ρίζες φυτό
”Η τροφή μας είναι το φάρμακο μας» έλεγε ο Ιπποκράτης..
Σήμερα περισσότερο από ποτέ η φράση αυτήν αποκτάει νόημα καθώς ο,τιδήποτε καταναλώνουμε οφείλει τόσο να μας θρέφει σωστά, παράλληλα όμως να μας ικανοποιεί και γευστικά..
Σήμερα θα συστηθούμε με την γλυκοπατάτα, αυτό το πολύ πλούσιο σε άμυλο και σάκχαρα ρίζες φυτό που συνεχώς κερδίζει έδαφος στην διατροφική προτίμηση μας και όχι άδικα αφού οι ιδιότητες και τα οφέλη της είναι τουλάχιστον εξαίσια!
Καλή πηγή υδατανθράκων που με τη σειρά τους παρέχουν ενέργεια στο σώμα μας
αυτό το πολύ πλούσιο σε άμυλο και σάκχαρα ρίζες φυτόπου στο σώμα μας μετατρέπεται σε βιταμίνη Α
προστατεύει τα μάτια και την όραση μας και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Πλούσια σε βιταμίνη C, απαραίτητη για την πρόληψη του κρυολογήματος και σύμμαχος μας ενάντια στους ιούς (ειδικά τους χειμερινούς μήνες)
Ενισχύουν την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες
Έχουν Χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη
Δεν ανεβαίνουν απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα
λιγότερες και πιο διαχειρίσιμες λιγούρες, άρα
κίνδυνος αύξησης βάρους
Άριστη επιλογή για διαβητικά άτομα ή άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη
Πλούσιες σε Κάλιο
Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των μυών (αποφυγή κραμπών) και της καρδιάς μας
Πολύ καλή πηγή Σιδήρου και Φυλλικού οξέος απαραίτητα για την υγειά μας και την ενέργεια του οργανισμού μας καθώς συμμετέχουν στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων
Πολύ σημαντικά ειδικά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης αφού η έλλειψη τους μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία..
T i p : Προσπαθήστε να την καταναλώσετε σε όποια μορφή και αν επιθυμείτε με τη φλούδα της καθώς έτσι διατηρείται περισσότερο η θρεπτική αξία και τα οφέλη της