Ανάγκες του ανθρώπου σε αντιοξειδωτικά.
Ο καθηγητής Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:
Υπάρχουν δυο βασικες αποθήκες αντιοξειδωτικών. Η αποθήκη του αίματος και η αποθήκη των κυττάρων. Ο ανθρωπος πρεπει να έχει και τις δυο σε τιμές φυσιολογικες για να μην έχει πρόβλημα. ( η ανεπαρκεια σε αντιοξειδωτικα συνδέεται με πολλες παθησεις οπως καρδιακα, καρκινος, νευροεκφυλιστικα νοσηματα, κλπ).
Απο τα αντιοξειδωτικά του αιματος και βασικα του πλάσματος το πιο σημαντικό είναι το ουρικό οξύ, προιόν του καταβολισμού των βάσεων του DNA. Αρα αν κάποιος τρώει φαγητό που περιλαμβάνει κύτταρα ( φυτικής ή ζωικής προέλευσης) σε επαρκή ποσότητα θα έχει ουρικό φυσιολογικό για να κάνει την βρώμικη δουλειά εξουδετέρωσης των ελεύθερων ριζών μέσα στο πλάσμα.
Μέσα στα κύτταρα το πιο σημαντικό αντιοξειδωτικό είναι το τριπεπτίδιο γλουταθειόνη που παράγεται από τις πρωτείνες που τρώμε. Αν κάποιος τρώει σωστά λογικά δεν έχει ανάγκη να παίρνει συμπληρώματα ( ούτε καν οι αθλητές), αρκεί να τρώει καθημερινά τις απαιτούμενες έξτρα ποσότητες αντιοξειδωτικών που τις παίρνει με ένα ποτήρι χυμό ρόδι η με δύο εσπρέσσο η με δύο ποτήρια τσάι. Επομένως μην τρελλαίνεστε να παίρνετε συμπληρώματα αντιοξειδωτικών. Απλα καλό είναι να ξέρετε τα ενδογενή επίπεδα σας ( δείτε εδώ www.foodoxys.com) και βάσει αυτών να τρέφεστε. Εάν δεν θέλετε να ξέρετε ακολουθείστε τον γενικό κανόνα που είπα παραπάνω.
Γιατι η μεγαλύτερη μπίζνα χτίζεται πάνω στην άγνοια των ανθρώπων. Τους πουλάνε δηλαδή φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Το θέμα είναι ότι και η τηλεόραση μπαίνει σε αυτό το τριπάκι παρόλο που λογικά θα έπρεπε να υπάρχει ένας έλεγχος. Λέω τώρα………